asiakaspalaute

RYHMÄLIIKUNTATUTKIMUS 2017

Kiitos kaikille teille, jotka otitte osaa ryhmäliikuntatutkimukseen. Annoitte ryhmäliikunnallemme paremmat arvosanat, mitä edellisenä vuonna.

Yhdeksän kymmenestä Ladyt kuntokeskusten vastaajista suosittelee ryhmäliikuntapalvelujamme ystävilleen.

Vuoden 2017 tutkimuksen tulokset ja kehitystoimenpiteet Ladyt kuntokeskuksissa:

Vastaajien ikäjakauma
Suurimpana ikäluokkana oli 46- 55 vuotiaat, toiseksi suurimmaksi nousi 56- 65 vuotiaat, ja kolmanneksi 36- 45 vuotiaat.

Ladyt kuntokeskusten jäsenien keski-ikä on jatkanut nousuaan, keskusten vanhetessa. Jäsenemme kasvavat meidän mukana, koska jäsenyydet ovat meillä poikkeuksellisen pitkiä.

Jäsenyyden kesto
Jäsenemme ovat sitoutuneita, kiitos pitkästä yhteistyöstä. Suurimmalla osalla vastanneista  jäsenyyden kesto on ollut yli 5 vuotta, ja suurella osalla jopa yli 10 vuotta.

Palveluiden käyttötiheys
Vastanneista suutin osa käyttää keskuksen ryhmäliikuntapalveluita 1-2 kertaa viikossa. Yli 4 kertaa viikossa ryhmäliikuntapalvelua käyttävien määrä on laskenut.

Muuta huomioitavaa
24 % vastaajista käyttää molempien keskusten palveluita. Luku on kasvanut, ja kahden keskuksen palvelut koetaan idoma plussana.

Mieluisimmat ryhmäliikuntatuntien kestot ovat 45 ja 60 min. Eniten ryhmäliikunnatunneilla käydään torstaisin, maanantaisin ja tiistaisin, vähiten perjantaisin ja lauantaisin.

Arki-iltaisin mieluisin ryhmäliikuntatunnin alkamisajankohta on klo 17.30 ja 18.00, viikonloppuisin klo 10.00.

Vastanneista suurin osa oli tyytyväisiä nykyiseen ryhmäliikuntatuntivalikoimaan, eikä kaipaa uusia tunteja. Eniten toivottiin Lavis ja Kahvakuula -tunteja. Kevään aikataulussa Lavis -tunteja tulee molempiin keskuksiin lisää. Lavis -tunteja tulee olemaan arkiaamuina, arki-iltaisin sekä viikonloppuisin. Kahvakuulaliikkeitä tullaan tekemään Muokkaus, Muokkaus kuntosalilla ja kevään uutuus BodyTraining -tunneilla.

Lempeät tunnit, mm. Yin jooga ja Lämpö Kivaolo -tunnit ja ”perus lihaskuntotunnit”, kuten Kiinteytys Startti ovat mieluisimpia ryhmäliikuntatunteja. Les Mills -konseptituntien kävijämäärä on vuosien varrella vähentynyt. Valtaosa hakee liikkumisesta hyvää oloa.

Suosittelemme kaikille asiakkaille tutustumista ryhmäliikuntatarjontaamme. Pyrimme tuomaan kalenteriin kaikille sopivia vaihtoehtoja ja otamme myös ehdotuksia vastaan. Kaikkia ei luonnollisesti pystytä toteuttamaan, mutta toivotuimmat jutut yleensä löytävät tiensä ryhmäliikunta-aikatauluumme.

Ladyja motivoi liikkumaan
1. Halu parantaa/ ylläpitää terveyttä
2. Halu olla pirteämpi ja energisempi
3. Halu parantaa lihaskuntoa

Ryhmäliikunnaohjaajat
Keskuksemme ohjaajia pidettiin erittäin hyvinä. Ohjaajiamme pidetään ammattitaitoisina ja palveluhenkisinä. Kaikki ohjaajaan liittyvät arvosanojen keskiarvot olivat yli neljän, esim. kannustaminen, vaihtoehtojen antaminen. Kiitos ohjaajiemme puolesta!

Ryhmäliikuntatunnit
Tarjontaa pidetään monipuolisena ja tunneille mahtuu hyvin. Tuntien tunnelmaa pidettiin erityisen hyvänä.

Kehitystoimenpiteet

Yksittäistä selkeää negatiivista asiaa, joka olisi toistunut monessa vastauksessa, ei nousut esille.

Vastauksissa tuli esiin hyviä parannusehdotuksia, joista osan tulemme vielä tämän ja seuraavan vuoden aikana toteuttamaan, mm. Kannelmäen jumppasalin lattialistat poistetaan ja Myyrmäen Cycling -pyörät siirretään jumppasaliin. Vapaapainoalue siirtyy nykyisen Cycling -salin tilalle.

Tilojemme siisteyttä pidettiin erittäin hyvänä, joka on selkeästi liikunta-alan keskiarvojen yläpuolella
Kyselystä selvisi hyvin toimintamme tärkeimmät kehitysalueet. Luonnollisesti myös yksittäiset mielipiteet ovat meille tärkeitä ja jatkamme varmasti palvelujemme kehittämistä kaikilla sektoreilla.

Kolme positiivisinta asiaa
Nämä kolme asiaa tulivat selvästi esille, kun Teiltä kysyttiin kolme positiivisinta asiaa ryhmäliikunnassamme:

1. Monipuolinen valikoima
2. Tunneille mahtuu
3. Hyvät ohjaajat

Henkilökuntamme ja ohjaajamme ottavat mielellään kaiken palautteen ja arvion vastaan. Se kehittää meistä entistä parempia. Palautetta voi antaa myös keskusten palautelomakkeilla tai nettisivujemme kautta.

Kiitämme teitä kaikkia vastanneita saamastamme tärkeästä palautteesta. Pyrimme kehittämään toimintaamme toiveidenne pohjalta yhä enemmän vastaaman toiveitanne ja tarpeitanne. Haluamme, että viihdytte jatkossa Ladyt keskuksissa entistäkin paremmin.