fms koulutus

Uutta Personal Trainingiin: toiminnallisen liikkumisen tason mittaus!

Personal Trainerimme Markku, Heikki ja Jesse osallistuvat maaliskuun viimeisenä viikonloppuna FMS-koulutukseen, tavoitteena pystyä palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin. Kyseessä on maailmalla suuren suosion saavuttanut harjoittelufilosofia ja sen työkalu Functional Movement Screen.

Functional Movement Screeniä käytetään liikerajoitteiden ja epäsymmetrian tunnistamiseen. Sen liikepatteristoon kuuluu seitsemän perusliikettä, joita tarvitsemme arkielämässä. Liikkeet haastavat testattavan liikkuvuutta, tasapainoa ja kehon hallintaa sekä voimankäyttöä. FMS:n valtteja ovat sen yksinkertaisuus ja käytännöllisyys. Se sopii myös harjoituksissa edistymisen seurantaan: ovatko harjoitukset toimivia tai miten niitä tulisi muuttaa.

Liikepattereiden avulla havaitaan mahdolliset rajoitteet, heikkoudet ja puolierot koko liikeketjussa. Testien tulosta voidaan hyödyntää heikkoja osa-alueita vahvistavassa harjoittelussa, jotta kehosta saadaan mahdollisimman tasapainoinen ja toimintakykyinen. Tämä lisää harjoittelun tehokkuutta ja turvallisuutta ja parantaa suorituskykyä sekä henkilökohtaisiin tavoitteisiin pääsemistä. Loukkaantumisriski pienenee, kun mahdolliset ongelmakohdat havaitaan jo ennen kuin ongelmia ilmenee.

FMS:n avulla voidaan siis parantaa kokonaisvaltaisesti asiakkaan liikkumisen laatua, toimintakykyä, ryhtiä ja sitä kautta myös hyvinvointia arjessa.