6 vinkkiä treenipukeutumiseen

Pyöriikö sinulla mielessä, mitä ihmettä sinne salille kannattaa laittaa päälle? Oikeaa tai väärää vastausta ei ole niin kauan, kun viihdyt vaatteissasi. Keräsimme kuitenkin tähän blogiin vinkkejä urheiluvaatteiden valintaan, jotta sinun olisi mahdollisimman mukava liikkua.

 

 

  • Urheiluvaatteiden istuvuus

 

Vaatteiden istuvuus on liikkumisen kannalta yksi tärkeimmistä tekijöistä. Vaatteiden tulisi tukea harjoittelua, ei rajoittaa sitä. Nykyään tarjontaa on paljon ja urheiluvaatteita valmistavat lukuisat isot brändit ja vaateliikkeet. Valitse juuri sinun vartalotyypillesi sopivia vaatteita.

 

Housujen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi vyötäisiin – leveä vyötärökaistale, joka ei paina ja purista, vai kaipaatko esimerkiksi kiristysnauhat housuihisi. Tänä päivänä kaupoista löytyy hyvä valikoima korkeavyötäröisiä legginsejä, jotka ovat kovassa suosiossa, koska ne saa vedettyä navan yläpuolelle.

Nykyään pukeutumista ei rajoita enää juuri mikään, mutta nyrkkisääntönä voisi käyttää 1+1 taktiikkaa, eli mikäli päällä on tiukat housut, kannattaa paidan olla löysä ja toisin päin, jolloin välttyy varmemmin nakinkuori ja säkki -efekteiltä.

 

  1. Kestävät kulutusta

Elämme pikamuodin maailmassa ja vaatteista ei välttämättä tehdä aina niin kestäviä, kun haluaisimme niiden olevan. Kannattaakin miettiä, satsaisiko kerralla laatuun, vaikka se maksaisi hieman enemmän, jos se tuo vaatteelle lisää käyttöikää. Käyttöikää saattaa pidentää myös niiden huolellinen huolto, ja esimerkiksi huuhteluaineen käyttöä kannattaa vältellä, sillä se saattaa heikentää urheiiluvaatteen materiaalin ominaisuuksia. Urheiluvaatteista löytää nykyisin paljon kierrätysmateriaaleista tehtyjä mallistoja, mikäli haluaa ajatella omien urheiluvaatteidensa ekologisuutta.

 

  1. Hengittävyys

Mikäli treenaat niin, että hiki virtaa, on materiaalien hengittävyydellä suuri merkitys. Mikäli pidät rauhallisemmasta tahdista, saattaa jollain muulla ominaisuudella olla suurempi merkitys. Saatavilla on paljon Dry-teknologialla valmistettuja vaatteita, joiden tehtävä on viedä hikeä iholta pois ja kuivua nopeasti. Jos olet kerrospukeutuja myös salilla, alin vaatekerros kannattaakin olla teknistä materiaalia.

 

  1. Hinta

Urheiluvaatteita tehdään monelle eri budjetille. Lähestulkoon kaikkien vaateketjujen alta löytyy myös urheiluvaatemallisto. Omaa urheiluvaatebudjettia kannattaa lähteä miettimään tarve edellä: kuinka monet housut ja kuinka monta paitaa tarvitset viikottaisiin treeneihin ja kuinka usein kerkeät niitä pesemään. Mikäli tarve ja budjetti eivät meinaa kohdata, kannattaa kääntyä tavallisten vaateketjujen mallistoihin, jotka ovat usein hieman urheiluvaateketjuja ja merkkejä halvempia. Hinnan mukana saa myös teknisiä ominaisuuksia, joten oma tarve kannattaa pitää mielessä. Urheiluvaatteita saa usein myös poistohinnoin mallistojen vaihtuessa ja erilaisilla etupäivillä. Kannattaakin haukan katsein tiirailla tarjouksia, jolloin muuten mahdottoman hintaiset housut saa jopa puoleen hintaan.

 

  1. Urheiluliivien tuki

Naisten liikunnassa yhdestä asiasta ei kannata tinkiä ja se on urheiluliivien tuki! Mitä isorintaisempi nainen, sitä suurempi tuen tarve on. Liikunnasta tulee paljon miellyttävämpää, kun tuki on kohdillaan ja mitään ei heilu tai hölsky treenaamisen tiellä. Kannattaa käydä sovittamassa eri malleja ja löytää sitä kautta omalle vartalolle sopivin malli. Hyvän tuen ansiosta pystyt keskittymään olennaiseen, eli harjoitteluun.

 

  1. Motivaatio

Osa meistä on varsinaisia välineurheilijoita, joilla pitää olla kaikki uusimmat pelit ja vehkeet. Välineurheilu on asia erikseen, mutta uudet kivat treenivaatteet saattavat helpommin houkutella salille silloin, kun oma motivaatio saattaa muuten olla hieman koetuksella. Oman liikuntavaatekaapin uudistaminen aika ajoin saattaa antaa pientä lisäintoa liikkumiseen. Urheiluvaatteiden teknologia on myös kehittynyt vuosien saatossa valtavasti, joten uusi tekninen paita saattaa tehdä harjoittelusta mielekkäämpää. Uudet kengät saattavat jopa keventää ja helpottaa liikkumista, sekä auttaa ehkäisemään vammojen syntyä.

 

Meidän salille jokainen nainen saa tulla omalle tyylilleen uskollisena! Kurkkaa verkkokaupasta jäsentarjoukset.