Ladyt infrapunasaunat käytössäsi

LADYT INFRAPUNASAUNAT KÄYTÖSSÄSI

Sekä Myyrmäen että Kannelmäen Ladyt kuntokeskuksissa infrapunasaunat ovat vapaassa käytössäsi, luethan käyttöohjeet huolella ja käännyt henkilökunnan puoleen mikäli sinulla herää kysymyksiä. Oikein rentouttavia saunahetkiä!

MIKÄ ON INFRAPUNASAUNA?

Infrapunasauna on sauna, jossa ei ole lainkaan kiuasta tai löylyjä, vaan hikoilemisen aiheuttaa infrapunasäteily. Infrapunasaunan lämpötila-alue on noin 50°C ja se antaa auringon kaltaisen lämpösäteilyn. Samaa lämpöä tuottaa myös kehomme urheilusuorituksen aikana.

Infrapuna-lämpöhoito menee 4-5 cm kudoksien sisälle verrattuna tavalliseen saunaan joka tavoittaa kudokset vain noin 1 cm:n syvyydeltä. Henkilöt jotka kokevat perinteisen saunan liian kuumaksi ja tukahduttavaksi, voivat käyttää infrapuna-lämpöhoitoa sen miellyttävän lämpötilan vuoksi.

Infrapunasaunassa saunominen aiheuttaa 2-3 kertaa voimakkaampaa hikoilua, joten muista pitää huoli kehosi nestetasapainosta!

ladyt_infrasauna_vesi_850px

KENELLE INFRAPUNASAUNA SOPII?

Infrapunasaunaa voi käyttää kuka tahansa, jolla ei ole terveydellistä estettä sen käyttämiseen. Muistathan aina tarkistaa lääkäriltäsi, mikäli sairastat jotain pitkäaikaissairautta. Raskaus tai liikuntaesteisyys eivät rajoita saunan käyttöä.

MITKÄ OVAT INFRAPUNASAUNAN TERVEYSVAIKUTTEISET HYÖDYT?

Ehkä tärkein näkökanta on myrkynpoisto kehosta. On todettu että elämä jossa elämme nyt tuo kehoomme paljon myrkkyjä suoraan ja epäsuorasti. Infrapunasauna poistaa tehokkaasti kehosta myrkkyjä kuten alkoholi, nikotiini, kolesteroli sekä syöpää aiheuttavia raskasmetalleja kuten sinkki, lyijy ja nikkeli ja myötävaikuttaa täten puhtaamman ja terveemmän kehon.

Infrapuna-lämpöhoito lievittää myös kipua laajentamalla verisuonia ja luonnollinen rentoutuminen käynnistyy. Parempi verenkierto antaa happipitoisen veren saavuttaa kireät lihakset jolloin kuona-aineet poistuvat. Tämän johdosta lihasjännitykset vähenevät ja jäykkyys helpottaa. Lämpö myös lisää endorfiinintuottoa.

INFRAPUNASAUNA POISTAA MYÖS SELLULIITTIA JA POLTTAA KALOREITA

Kohonnut aineenvaihdunnan taso infrapunasaunassa polttaa kaloreita kehon hikoillessa. Tämä edistää rasvan palamista, lisää ja vahvistaa sydämen kuntoa, auttaa poistamaan selluliittia ja lisää ihon kimmoisuutta. Sanotaan, että 30 minuuttia infrapunasaunassa polttaa saman verran kaloreita kuin 10 kilometrin juoksu.