Kylässä isosiskon luona Myyrmäessä ja pohdintoja terveellisistä elämäntavoista

Treenailen yleensä Kannelmäen Ladyillä. Olin tässä taannoin tekemässä Myyrmäen ladyille ripsien ja kulmien värjäyksiä ja päätin yhdistää työkäyntiini salitreenin. Myyrmäessä kuntosalin puoli on isompi kuin Kannelmäessä, mutta laitteet onneksi näyttivät kutakuinkin samoilta, vaikka valikoimaa oli tarjolla enemmän. 🙂 Huomasin aika nopeasti treenin aloitettuani, ettei se ollutkaan niin sujuvaa kuin ”kotona” Kannelmäessä. Jokainen suorituspaikka piti etsiä erikseen, samoin välineet ja painot liikkeiden tekemiseksi. Sain kulutettua varmaan kolmasosan enemmän aikaa treeniin kuin normaalisti tuon epämääräisen säätämisen ansiosta. Nyt, kun olen paikkaan käynyt kertaalleen tutustumassa ja tiedän, mistä mikäkin tarvitsemani juttu löytyy, treenaisin kyllä erittäin mielelläni uudelleenkin Myyrmäen Ladyilla. Kannelmäki kuitenkin on niin lähellä kotiani, että luultavasti helppous ja laiskuus vievät kuitenkin voiton, mutta aivan mahtavaa, että samalla kortilla pääsee silloin tällöin myös toiseen paikkaan. Vaihtelu virkistää kuitenkin. 🙂

Olen kuluneella viikolla miettinyt paljon terveellisiä elämäntapoja. Monesti puhutaan siitä, että arkiaktiivisuus on tärkeintä, mutta itsellänihän on se ajatusmaailma, että liikunta liikuntana ja ei voi olla tehokasta, jos ei tule hiki. Olen kuitenkin huomannut, että mitä luultavammin siksi, että syön terveellisesti ja säännöllisesti, on minulla enemmän energiaa ja arkiaktiivisuuteni on lisääntynyt itsestään. Se on varmaan ihan hyvä, että arkiaktiivisuuden tärkeydestä toitotetaan, mutta jokaisen täytyy itse kokeilemalla löytää keinot sen lisäämiseksi. Ja liikuntahan on onneksi aina hyvästä ja salitreeni varsinkin, jotta lihasmassa saadaan säilymään.
Toinen asia, mitä olen pohdiskellut, on uni. Olen todellakin iltaihminen ja minun on vaikea saada luotua itselleni sellaista rytmiä, että pääsisin nukkumaan ajoissa. Herätys meillä onneksi on vasta seitsemän ja kahdeksan välillä, mutta sekin on tähän nykyiseen rytmiini liian aikaisin. Tiedän, että tarvitsen vähintään kahdeksan tuntia unta yöllä, mutta tällä hetkellä en siihen pääse. Mitä vähemmän nukun yöllä, sen paremmin huomaan unen merkityksen tärkeyden. Väsyneenä ei jaksa liikkua ja jos ei ole nälkä koko ajan niin tekee ainakin mieli syödä koko ajan. Käyn silloin tällöin aikaisin aamulla treenaamassa ja niinä päivinä sallin yleensä itselleni päiväunet, koska en muuten jaksaisi iltapäivällä tehdä mitään.
Jatkan siis harjoituksia sopivan rytmin löytämiseksi ja unen määrän lisäämiseksi.

Käyn välillä aamuisin treenaamassa. Kuuden aikaan ei vielä muita näy paikalla, mutta hyvin kanssatreenaajia alkaa saapua paikalle näinkin aikaisin.

Käyn välillä aamuisin treenaamassa. Kuuden aikaan ei vielä muita näy paikalla, mutta hyvin kanssatreenaajia alkaa saapua paikalle näinkin aikaisin.

Viikon alkuun vielä lista positiivisista asioista:

  • tänään paistoi aurinko
  • tänään pääsee illalla treenaamaan!
  • jouluun on vajaa kuukausi
  • olen päässyt iltaisin aikaisemmin nukkumaan ja saanut yöunia pidennettyä edes vähän
  • lisäksi kotona on eilisen siivouksen jälkeen siistiä ja mukava olla sekä jääkaapissa on ruokaa valmiina, tänään ei tarvitse kokata

Positiivista ajattelua tarvii kuulemma harjoitella, koska negatiiviset ajatukset valtaavat ajatukset paljon positiivisia helpommin. Kokeilehan itsekin! 🙂

-Heidi