Relaamista ja treenaamista

Silmääni osui yksi artikkeli tanskalaisesta hyggeilystä. Oli tietysti pakko avata artikkeli, kun en ollut tuosta koskaan kuullutkaan. Hyggeily on (minulle siitä tulleen mielikuvan mukaan) pimeän vuodenajan rennosti ottamista. Artikkelissa kerrottiinkin, että suomalaisilla on tapana vaatia itseltään liikaa, myös pimeään aikaan, jolloin ollaan väsyneempiä, eikä jakseta samalla lailla.

Ajattelinkin vähän kokeilla tätä hyggeilyä. Otin mukaan äidiltä äitienpäivälahjaksi saamani kirjan (joo, aikaa lukemiselle ei ole tässä puoleen vuoteen hirveesti ollut) ja suuntasin Ladyille. Hmmm… kuulostaako oudolta? Miksi minä salille lähden hyggeilemään? No, koska kuntosalin lisäksi sieltä löytyy myös vaikka mitä muuta. Ensimmäisenä istahdin hetkeksi olohuoneeseen kirkasvalolampun loisteeseen juomaan teetä ja lukemaan kirjaani. Tullessani olin varannut infrapunasaunan, minne meninkin kirjani kanssa loikoilemaan puoleksi tunniksi. Infrapunasauna ei muuten tuntunut niin tukalalta kuin kotonani oleva infrapuna-/hyvinvointipussi. Saunan jälkeen asettauduin vielä hierovaan tuoliin vartiksi, ilman kirjaa ja tuossa vaiheessa olisin jo voinut vaikka nukahtaa siihen tuoliin. Oli muuten hiukan normaalia salikäyntiä rentouttavampi kerta tämä. Vähän tuntui oudolta, kun ei ollut salikamoja mukana eikä ollut tarkoituskaan treenata. Selkeästi pystyin rentoutumaan paremmin kuin kotona! Eli suosittelen muillekin kokeilemaan!🙂 Että tulipahan käytyä kuntosalilla tekemässä ei mitään! Olin liikkeellä autolla vielä kaiken lisäksi😀

En ole jotenkaan päässyt treenaamisessa siihen tavoitteeseen salillakäyntikertojen suhteen kuin haluaisin. Ehdin käymään salilla keskimäärin kaksi kertaa viikossa, vaikka haluaisin käydä neljä kertaa. Yritän paikata tätä käyntivajetta treenaamalla kotona. Olen tehnyt erilaisia treenejä, kuten:

  •  muokannut saliohjelmani kuminauhalla tehtäväksi treeniksi
  • usein teen HIIT:iä, koska se on nopeasti tehty, vaikkei olekaan yhtään mukavaa
  • viikonloppuna teimme miehen kanssa yhdestä lehdestä löytämäni yhteistreenin, joka oli rankka, mutta myös niin hauska, että lähes joka liikkeen kohdalla sai nauraa
  • Kotona löytyvät TRX-remmitkin pääsevät välillä käyttöön, vaikka niitä voisi kyllä käytellä useamminkin…
  • tänäänkään en tehnyt saliohjelman mukaista treeniä, vaikka olin jopa salilla ja aloitin ohjelmaa. Siellä oli kuitenkin juuri alkamassa Voima-tunti, johon kaipailivat yhtä osallistujaa, jotta saatiin parillinen lukumäärä. Lupauduin osallistumaan ja meillä oli tosi hyvä treeni. Keräsimme parin kanssa 1000:tta pistettä siten, että toinen polki kuntopyörällä ja jokainen kulutettu kalori pyörän näytöllä oli yksi piste, toinen taas teki vatsalihaksia ja jokainen vatsalihas toi pottiin yhden pisteen. Fiilis tuon aikamoisen tehokkaan treenin jälkeen on taas aivan loistava!

Ehkä näin pimeään vuodenaikaan ei tarviikaan ottaa niin vakavasti, treenaa sitten vähän vähemmän, jos ei jaksa tai ehdi enempää, syö vähän sinne päin, eihän sen ruokavalion muutenkaan tarvii 100 %:sti toteutua ja muistaa ottaa rennosti!! Itse huomaan ainakin, että teetä kuluu kuppitolkulla, kun on niin mukava joka välissä nautiskella kupponen kuumaa. Unohdan kuitenkin helposti, kuinka tärkeitä lepo ja uni ovat, tänään taas viiden tunnin yöunien jälkeen olen miettinyt aihetta paljonkin. Miten ihmeessä pääsisin nukkumaan aikaisemmin?!!? Varmaan ainakin nyt siten, että tämä juttu loppuu tähän ja toivotan hyvää yötä!

-Heidi