Laihduttamisen lopettaminen

Olen lopettanut laihduttamisen! Ja nyt olenkin sitten ihan hukassa…

Painoni on ollut melko lailla grammalleen sama jo parin kuukauden ajan, vaikka olen syönyt arkisin n. 500 kaloria kulutusta vähemmän per päivä. Viikonloppuisin tosin olen syönyt vähän löysemmin, joten ehkä silloin on tullut tankattua liikaakin viikolla syötyjen miinuskaloreiden vuoksi. Olen siis haudutellut laihduttamisen lopettamisajatusta päässäni jo jonkin aikaa. Tavatessani viimeksi PT:ni Katin, kävimme ruokavaliotani läpi ja päädyimme muuttamaan sen painonhallitsijan ruokavalioksi! Eli nyt ei ole tarkoituksena enää laihtua (tai ainakaan tällä hetkellä laihtua), vaan hankkia lisää lihasta ja vähentää rasvakudosta eli kiinteytyä!

Uusi ruokavalioni sisältää niin paljon enemmän ruokaa, että en edes tiedä, miten saan kaiken syötyä. Mutta nyt ateriat ovat ainakin tasaisempia eikä minun tarvitse iltaisin miettiä, mitä vielä söisin saadakseni päivän kalorit täyteen. Päiväsaikaan syöminen on muutenkin paljon järkevämpää, kun silloinhan sitä energiaa tarvitaan. Esimerkiksi aamupuuroannokseni on niin suuri, ettei se mahdu millekään kodistamme löytyvälle lautaselle! Joten hieman miettimistä tämä uusi ruokavalio vaatii. Lisäksi ongelmakseni on muodostunut lämpimät ruoat, olen kyllästynyt kaikkeen ja söisin mieluusti vain välipaloja ja puuroa. Olen ollut lapsesta saakka tosi huono syömään, ehkä tämä kyllästymiseni liittyy vähän siihenkin. Täytyisi opetella tekemään maistuvampia ruokia….

Puuroa taikinakulhosta! Enää ei pädekään laihdutuksessa kätevä keino käyttää pienempää astiaa syödäkseen vähemmän.
Puuroa taikinakulhosta! Enää ei pädekään laihdutuksessa kätevä keino käyttää pienempää astiaa syödäkseen vähemmän.

Toissaviikolla ruokavalioni ei toteutunut kovinkaan hyvin, olin matkalla pohjoisessa ja sekä matkustaminen että kylässä olo ovat vielä itselleni melko haasteellisia. Jostain syystä veden juonti jää vähäiseksi, ruokailut muuttuvat epäsäännöllisiksi eikä tule samalla tavalla liikuttuakaan. No, kuluneella viikolla olen nyt paremmin alkanut tutustua tähän uuteen ruokavaliooni ja kokemukseni siitä ovat tällaiset:

  • ruokailut kestävät kauemmin! Tämä on vähän haasteellista välillä, kun yritän syödä samaan aikaan poikani kanssa ja hänen ruokailuaikansa vain lyhenevät koko ajan, kaikki muu tuntuu olevan kiinnostavampaa kuin syöminen..
  • ei ole nälkä koko ajan. Silti nälkä ehtii tulla ennen seuraavaa ruokailua, joten ei tarvitse syödä, vaikkei ole nälkä.
  • jaksan treenata tehokkaammin. Sen huomaan siitä, että jaksan säätää painoja koko ajan vähän suuremmiksi, tehdä enemmän toistoja ja sarjoja. Ja lihakset tulevat sopivan kipeiksi🙂
  • olen energisempi. Jos vaan tähän vuodenaikaan voi olla energinen, niin ainakin vähän enemmän energiaa riittää selvitä tästä pimeästä ajanjaksosta.

Huomaan lisäksi, että tämähän olikin aivan loistava aika muuttaa ruokavaliota. Meillä on nyt ollut joka viikonloppu jotain menoa, reissuja, juhlia yms., jolloin on kuitenkin ihan kiva syödä vähän vapaammin eikä stressata siitä, että en oikeasti voisi, kun olen dieetillä. Eikä sitä paitsi ole hyväksikään olla koko ajan dieetillä, kropan pitää antaa välillä myös levätä. Mikäs siihen olisikaan loistavampi ajankohta kuin talvi, jolloin muutenkin pukeudutaan toppavaatteisiin😀

Kyllähän mä silti jo suunnittelen, että sitten alkuvuodesta, kun kroppa on saanut pari kuukautta tankkausta, otan taas dieettivaihteen päälle ja karistan ne viimeiset, itseä häiritsevät kilot vielä pois.

Tsemppiä kaikille omien tavoitteiden kanssa!

-Heidi