Miten saada liikunta mahtumaan aikatauluun pienen lapsen kanssa?

Minulle melko ajankohtainen aihe, jota jatkuvasti pohdiskelen, eli miten ihmeessä saisin liikunnan mahtumaan aikatauluihini pienen lapsen kanssa?

  • Oma lapseni on vielä niin pieni, että hän viihtyy pidempäänkin vaunuissa istuskelemassa. Voin siis helposti tehdä vaunulenkkejä ja yhdistää ne ulkoiluaikoihimme. Ensin lenkki, sitten leikkipuistoon juoksemaan lapsen perässä. Samalla voisi tehdä venyttelyt tai miksei vaikka vähän jumppaa. Tuo leikkipuistossa jumppaaminen on kyllä itselläni vielä ihan ajatuksen asteella, sillä asteella, että olisipas hyvä idea pelkän seisoskelun/istuskelun sijasta, mutta ei vaan saa toteutettua. Jospa siis nyt ja tässä lupaan, että kokeilen lenkki+puistojumppayhdistelmää pari kertaa ja kommentoin sitten, miltä tuntui! Päästään pois sieltä ajatuksen asteelta😀.
  • Olen tosi huono kotijumppaaja. Meiltä löytyy kyllä vaikka ja mitä välineitä, että kotonakin pystyisi tekemään kunnon treenin. Viimeisen vuoden aikana Kannelmäen Ladyistä on tullut minulle se minun oma paikkani, missä saan viettää harvinaista ja vähäistä omaa aikaani. Eiväthän kuntosalilla käyminen ja kotijumppaaminen tietenkään sulje toisiaan pois, käytän sitä salilla käymistä vain tekosyynä kotijumpan väliin jättämiselle! Ja niin se jää väliin silloinkin, kun ei millään ehdi salille, mutta olisi puoli tuntia tai 45 minuuttia aikaa, jolloin sen kotitreenin voisi tehdä. Oikeasti kotitreenikin olisi NIIN helppo toteuttaa, sen kun vaan suunnittelisi liikkeet valmiiksi ja alkaisi tekemään. Tai kaivaisi jostain valmiin suunnitelman. Tai YouTubesta videon…
  • Kävin poikani kanssa vauvajumpassa hänen ollessaan vastasyntynyt. Tykkäsin tosi paljon, vaikkakin jumppasin useimmiten yksinäni vauvani nukkuessa tyytyväisenä tunnin ajan. Ja silloin, kun vauva ei nukkunut, hän ei kovin paljon arvostanut jumppaamista, vaan halusi useimmiten syödä.😀 Nykyään jumppaaminen on jo vähän tehokkaampaa, vaikka poikani olisi hereillä, hän tykkää puuhailla omiaan ja pysyttelee kuitenkin melko lähellä. Tai jos hän ei viihdykään itsekseen, on lisäpainona sylissäni!
  • Ladyillä on lähes päivittäin tarjolla kotiäitijumppaa ja niissä olen tykännyt käydä tosi paljon. Silloin pikkuvauva-aikana tuntien aloitusajankohta oli meille vähän liian aikainen, olimme sellaisia unikekoja. Onneksi virtuaalitunnit saa Ladyillä käynnistää myös itselle sopivaan ajankohtaan salin ollessa tyhjillään!
  • Tällä viikolla näin Malminkartanon portaissa pari reipasta, joilla oli lapsi kantorepussa! Itse en uskaltaisi, koska pelkään aina muutenkin kompuroivani portaissa, mutta silti arvostan heitä, jotka näin tekevät. Me tehdään kaverin kanssa niin, että kivutaan portaita vuorotellen ja toinen lepää sen aikaa pitämällä lapsille seuraa.

Tässä näitä ideoita ja lisääkin otan mielelläni vastaan! Itsellä kokeiluun lähtee heti puistojumppa ja jos tuota kotitreeniäkin kokeilisi… Omaa aikaani salilla en kyllä lähde korvaamaan millään muulla.😀