Saavutettuja tuloksia ja uusia tavoitteita

Tästä nämä tarinani tässä osoitteessa sitten alkavat. Olen aiemmin kirjoittanut muutaman tekstin elämäntapamuutoksestani osoitteeseen https://onnentunne.fi/blogi/. Loppuvuoden tavoitteenani on saada terveellisiä elämäntapoja käsittelevä uusi teksti julkaistua viikoittain.

Muitankin tavoitteita minulla toki on. Takana on kesä, joka ei mennyt ihan suunnitelmieni mukaan. Kesäkuun alussa ajattelin, että voin ihan hyvin korvata salitreenit kesän ajan ulkokuntosalilla treenaamalla. Montako kertaa kävin? Okei, oltiin montakin kertaa Lassilan uudessa urheilupuistossa perheen kanssa, mutta ei sitä nyt treenaamiseksi voi kutsua. Keksin helposti monta syytäkin, miksi lähteminen jäi. Työkiireet, vähentynyt aika vielä niin pienen lapsen kanssa, loma ja arkirutiineiden puuttuminen. Nämä veivät tänä kesänä voiton, vaikka elämäntapamuutosta on itselläni takana jo lähes vuosi!

Ei se kesä kuitenkaan ihan surkeasti mennyt. Huomasin, että hyötyliikunta on löytänyt paikkansa elämässäni, valitsen nykyään lähes aina kävelyn tai pyöräilyn auton sijaan. Mahtui niitä liikuntakertojakin joka viikolle, vaikka välillä tuntui, että on ikuisuus edellisestä urheilusuorituksesta (aiemmin tauko on voinut olla kuukausienkin pituinen, enkä silti ole jaksanut siitä murehtia). Herkuteltua tuli paljon enemmän kuin varmaan koko edeltävän vuoden aikana yhteensä, mutta huomasin, että söin kuitenkin säännöllisesti viisi ateriaa päivässä, vaikka herkuttelinkin. Eli jotain hyviä juttuja jäänyt jo rutiineiksi kuluneen vuoden aikana, olen siitä hyvin tyytyväinen. Ja kun vihdoin ja viimein uskaltauduin kesän jälkeen vaa’alle, ei sielläkään ollut vastassa mikään katastrofaalinen lukema. Tasan neljä kiloa oli tullut lisää edelliseen punnitukseen, mutta noista neljästä kilosta katosi kahdessa päivässä kaksi, kun aloin taas keskittyä juomaan riittävästi vettä! (toki myös lopetin päivittäisen herkuttelun ja aloin taas syömään säännöllisesti ja terveellistä ruokaa)

Heidi Tornqvist

Elämäntapamuutos alkaa näkyä! Eroa kuvien välillä tasan vuosi ja 21 kiloa!

Kävin elokuun lopussa ensimmäisen kerran melkein kolmen kuukauden tauon jälkeen Ladyillä Kannelmäessä salilla ja se kerta tuntui siltä, kuin olisin ollut vieraassa paikassa ensimmäistä kertaa. Ja tekikö mieli lähteä? Ei tehnyt. Mutta toisen käynnin jälkeen teki. Kyllä se sanonta vain pitää paikkansa, että kodin kynnyksen yli astuminen on se vaikein osuus.

Arki on siis alkanut ja arkirutiineihin totuttelu käynnissä. Tiedän, että voisin kenties onnistua tavoittelemaan asettamiani tavoitteita yksinkin, mutta tiedän myös, että varmimmin saavutan tavoitteeni personal trainerin kanssa. Sovin tietenkin heti valmentajani Katin kanssa tapaamisen  ja suunnittelin itse tapaamistamme etukäteen. Kati tietenkin kysyi, mitkä tavoitteeni ovat ja mikäli se kiinnostaa myös sinua, niin tässä ne ovat:

  • Haluan edelleen saada painoa pudotettua, vaikka se ei olekaan enää tärkein tavoitteistani. Painonpudotustavoitteeni on 10-15 kg
  • Painonpudotusta tärkeämpi tavoitteeni on rasvan muuttaminen lihakseksi eli kiinteytyminen. Tämän tavoitteen asettamisessa tarvitsenkin jo Katin apua, en todellakaan osaa itse arvioida, mikä olisi realistinen tavoite esim. loppuvuodelle rasva- tai lihasprosentin lukemiksi.
  • Haaveenani on ollut jo pitkään saada ruokavalioni rennommaksi ja opetella laittamaan hyvää, terveellistä ruokaa. Olen aivan surkea kokki, mutta välillä yllätän itsenikin ja onnistun tekemään oikeasti maistuviakin ruokia. 🙂
  • Säännölliset liikuntarutiinit. Vapaa-aikani on melko vähäistä, mutta haluaisin silti saada liikuntaa mahtumaan jokaiseen päivään edes vähän.

Näillä eväin siis uuteen alkuun! Seuraavassa tekstissäni palaan vähän ajassa taaksepäin tiivistäen kuluneen vuoden aikaisia tunnelmia.