ikääntyminen

Maailman astmapäivänä kannustetaan harmaapanttereita liikkeelle!

Maailman astmapäivää vietetään 5.5. Tämän vuoden teemana on Harmaapantterit liikkeelle. Allergia- ja astmaliitto kannustaa ikäihmisiä liikkumaan päivittäin. Me leidit olemme täysin samaa mieltä – innostetaan yhdessä ikääntyviä läheisiä, tuttuja ja ystäviä liikkumaan. Tervetuloa kuntosalille ja jumppaan! Meiltä löytyy sopivaa ohjelmaa, ja opastamme mielellämme valinnoissa.

Astma ei estä liikuntaa, jos sairaus on oikein lääkitty ja hallinnassa. Oireettomuus liikunnan yhteydessä kertoo lääkityksen olevan tasapainossa. Liikunnan avulla säilytetään ja parannetaan lihasvoimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja kävelykykyä. Liikunta tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden sosiaalisiin kontakteihin.

Jos on epävarma lääkityksensä tehosta, kannattaa ensin keskustella lääkärin kanssa, ennen kuin aloittaa liikunnan tai lisää sitä. On hyvä myös etukäteen varmistaa lääkäriltä avaavan lääkkeen oikea annos, jos saa liikkuessaan herkästi hengitystieoireita.