Leidit liikkeelle – lujan luuston puolesta!

Osteoporoosi (luukato) tarkoittaa luun määrän (massan) vähenemistä. Sen myötä luu haurastuu ja luunmurtumia voi syntyä jopa ilman varsinaista vammaa. Luun määrä alkaa vähentyä jo 30 ikävuoden kieppeillä, mutta vaiva on yleisin vanhuksilla. Heillä haitat myös korostuvat, koska kaatumiset lisäävät luunmurtumien vaaraa. Suomessa on osteoporoosi jo yli 400 000 ihmisellä. Valtaosa heistä on yli 50-vuotiaita naisia, joista jopa neljäsosalla on tämä ongelma. Osteoporoosin aiheuttamia murtumia tapahtuu vuosittain ainakin 40 000.

Osteoporoosin syntymistä on tärkeätä ehkäistä ennakolta, koska hoito on kallista ja tuottaa tuloksia hitaasti. Säännöllinen liikunta on yksi tärkeimmistä ehkäisykeinoista. Mitä muuta voit tehdä asian hyväksi, se selviää järjestämillämme luennoilla.

Osteoporoosiluennot

Myyrmäki ma 20.10. klo 12.30–13.30

Kannelmäki ti 21.10. klo 12.00–13.00

Luennoitsijana sisätautien erikoislääkäri Maiju Helin, Lääkärikeskus Mehiläinen

Toivomme vilkasta liikehdintää luentotilaisuuksien suuntaan! Erityisen tärkeää tieto on 65+-leideille, mutta kaikki ovat lujasti ja lämpimästi tervetulleita!